Снимка: Булфото, архивЗа пръв път папа Франциск даде зелена светлина за браковете

...
Снимка: Булфото, архивЗа пръв път папа Франциск даде зелена светлина за браковете
Коментари Харесай

Франциск за първи път се изказа в подкрепа на еднополовите граждански съюз

Снимка: Булфото, списък

За пръв път папа Франциск даде " зелена светлина " за браковете сред гей-двойки. Това се вижда в нов документален филм. 

С изявлението си в изявлението папата даде зелена светлина на съжителството сред гейове. Филмът визира тематики, които са изключително близки на Светия отец, като околната среда, бедността, миграцията, расовото и материалното неравноправие, както и хората, които най-вече страдат от дискриминация.

" Хомосексуалните хора имат правото да живеят в семейство. Те са божии рожби ", споделя Франциск в едно от интервютата, дадени особено за кино лентата. " Онова, което би трябвало да имаме, е закон за гражданския съюз, и по този метод тези хора ще бъдат обхванати от закона ", прибавя той, предава Българска телеграфна агенция.

Още като архиепископ на Буенос Айрес Франциск даде зелена светлина за цивилен съюзи за гей двойки като опция на еднополовите бракове. Той обаче в никакъв случай не се беше изказвал ясно в поддръжка на гражданските съюзи в качеството си на папа.

Режисьорът на кино лентата Евгений Афинеевски е получил необятен достъп до кардинали, до архивите на ватиканската телевизия и до самия папа за кино лентата си. Той сподели, че е получил подобен достъп вследствие на своята непримиримост, а също като изпращал на папата аржентински чай мате и фамозните аржентински сладки с крем посредством аржентинци, живеещи в Рим.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР